Witgoed monteur Utrecht

Witgoed monteur Utrecht

Witgoed monteur Utrecht: ook voor het inbouwen van uw koelkast.witgoed monteur utrecht

Is uw keuken toe aan een nieuwe koelkast en overweegt u inbouwapparatuur te laten plaatsen? Hier komt meer bij kijken dan u in eerste instantie denkt, en het inschakelen van een deskundige installateur vormt in dat geval dan ook geen overbodige luxe.

Witgoed monteur Utrecht zal er allereerst voor zorgen dat de beschikbare nis in de keuken exact wordt opgemeten, waardoor uw keuze binnen het enorme aanbod  aan inbouw-apparatuur meteen al iets wordt teruggebracht. Voor inbouw apparatuur gelden andere standaard maten dan voor vrijstaande modellen, aangezien er rekening gehouden dient te worden met de afmetingen van afdekkingen en aanwezig keukenkastjes.

Is de keuze voor een koelkast eenmaal gemaakt, dan begint het eigenlijke werk van het installeren ervan. U heeft verschillende mogelijkheden bij het plaatsen van een keukendeur voor uw koelkast en u zult moeten kiezen uit deels geïntegreerde modellen dan wel koelkasten die in zijn geheel geïntegreerd zijn. Het verschil zit hem in de afdekking van boven: Deels geïntegreerde koelkasten worden onder bestaande werkvlak of aanrecht geplaatst, terwijl geheel geïntegreerde modellen achter een kastdeurtje verdwijnen. Van buitenaf zullen deze dan ook niet meer als koelkast herkenbaar zijn.

Valt uw keuze op een geheel geïntegreerde koelkast, dan dient u tevens nog aan te geven hoe u deze weg wenst te laten werken achter bestaande keukendeurtjes. U heeft hiervoor de keuze van het deur-op-deur systeem, waarbij zowel koelkast- als keukendeur aan elkaar bevestigt zijn, wat de meest stabiele optie is. Daarnaast is het echter ook mogelijk om de beide deuren middels een bewegende rails aan elkaar de bevestigen. Hoewel dit een veel gekozen optie is, is deze vorm van integratie van uw koelkast over het algemeen minder duurzaam dan de deur-op-deur variant.

De keuze en plaatsing van een inbouwkoelkast vergen dus enige aandacht en de plaatsing laat u daarna idealiter over aan een gecertificeerde witgoed professional.
Witgoed monteur Utrecht beschikt hiervoor over een netwerk van ervaren installateurs door heel Nederland, u hoeft bij ons dan ook nooit lang op een afspraak te wachten!