Wasmachine reparatie Almere

Wasmachine reparatie Almere

Wasmachine reparatie Almere: Waarom trilt, springt of schudt de wasmachine

is de wasmachine te veel gaan “dansen” tijdens de operatie? Dit is te wijten aan het feit dat het verkeerd is geïnstalleerd of dat de onderdelen van het apparaat beschadigd zijn. Een ongelijke vloer, onevenwichtig wasgoed verpakt in de trommel, kapotte lagers – dit alles kan ervoor zorgen dat de wasmachine tijdens het wassen of centrifugeren veel springt en klopt. In het artikel hebben we 6 redenen overwogen waarom het apparaat trilt tijdens gebruik. Lees verder om te leren hoe u trillingen kunt verminderen en wat u eraan kunt doen.wasmachine reparatie almere

De instabiliteit van de wasmachine

Wanneer de wasmachine op een gebogen of gladde ondergrond staat die niet is afgesteld, “springt” deze en trilt hij sterk. Dit leidt tot een onbalans in het machinemechanisme. De machine zal minimaal vallen en de helft zal overstromen. Maximaal – het zal het oppervlak waarop het is geïnstalleerd breken of beschadigen, het zal bijvoorbeeld een tegel breken.

De stabiliteit van de wasmachine wordt toegevoegd door een gelijkmatig stevig podium – een standaard, die is bedekt met een rubberen anti-vibratiemat.

U moet ook de poten van het apparaat goed afstellen: ze moeten in de behuizing worden geschroefd/losgedraaid totdat het apparaat waterpas staat. Plaats het constructieniveau op de behuizing en oriëntatie erop. Wanneer u klaar bent met de aanpassing, plaatst u de rubberen trillingsdempers op de poten. Ze zullen het apparaat nog meer stabiliteit geven.

WAARSCHUWING! Een zwakke houten vloer gemaakt van oude planken kan defecten aan apparatuur veroorzaken. Hierbij kan één vorm van offerte en aanpassing niet ontbreken: een trillende machine, ook al staat deze plat opgesteld, zal oude planken breken. Er zijn twee manieren om de vloer opnieuw in te delen of de wasmachine naar een andere kamer met een betrouwbaarder oppervlak te verplaatsen.

Wasmachine reparatie Almere: Zijn de schroeven verwijderd?

Transportbouten dienen om de trommel tijdens transport te beschermen: ze worden op de bevestigingsmiddelen geïnstalleerd en voorkomen dat ze de wanden van het apparaat raken. Als de transportbouten niet zijn verwijderd, begint de machine in het beste geval niet met wassen. In het ergste geval zullen de belangrijkste onderdelen verslijten en zal de wasmachine tijdens het centrifugeren veel lawaai maken en trillen. Als u de “lockers” niet op tijd verwijdert, gaat de apparatuur kapot.

De verdeling van het wasgoed in de trommel is niet correct

Verstoring van het evenwicht in de trommel leidt tot sterke trillingen. Ongelijkmatig verdeelde dingen die in een “brok” ​​in het compartiment liggen, veroorzaken een overbelasting van de wasmachine, wat leidt tot het kapot gaan van onderdelen. Verkeerd gelegde kleding wrijft niet tegen elkaar, maar rolt als een bal in de trommel, dus het is erger om af te wassen.

En als de kleding samen met het dekbedovertrek wordt gewassen, zal een deel van de dingen er zeker in terechtkomen, waardoor de centrifuge van de wasmachine het gewicht niet gelijkmatig kan verdelen: de machine begint te “stuiptrekken”.

Wasmachine reparatie Almere

Allereerst moet u het centrifugeren onderbreken. Om snelle slijtage van de onderdelen van de machine te voorkomen, moeten de kledingstukken elke keer gelijkmatig in de trommel worden geplaatst.

Om de techniek te vergemakkelijken, moet elk item vóór het wassen in een accordeon worden gevouwen: het valt tijdens het wassen uit elkaar. Vervolgens moet elk element in een trommel in een cirkel worden geplaatst.

Belangrijk: ondergoed, bijvoorbeeld een beha met beugel, moet in een speciale bak of tas worden gedaan: de beugel mag er niet uitvallen en de trommel doorboren.

Als het item groot is, bijvoorbeeld een laken of dekbedovertrek, kun je het beter horizontaal in de trommel van de wasmachine leggen. Beter is het om de dingen binnenstebuiten te keren. Een andere optie is om ze vast te zetten met tape.

Tip: probeer de was zo te sorteren dat kleine dingen samen met grote worden gewassen, bijvoorbeeld een donsjack met een blouse en een warm vest met een dunne rok. Grote dingen brengen de techniek vaak uit balans, waardoor een gelijkmatige gewichtsverdeling wordt voorkomen, en het toevoegen van “kleine dingen” helpt om de balans te herstellen. Dit vermindert de belasting van de lagers en voorkomt vroegtijdige slijtage.

Blijft uw wasmachine veel lawaai maken, bel dan met de witgoed monteur voor informatie of een afspraak.